Thursday, May 3, 2018

Misi Untuk Berkebaya Merah Di Aidilfitri | Ruang Santai

Assalamualaikum dan selamat pagi yang indah korang...

Mesti ramai yang impikan nak berkebaya merah, hijau emerald, gold, royal blue dipagi Aidilfitri nanti kan? Itu antara impian CM juga tau. Gara-gara tengok Umi Aida yang gojes dalam filem Dukun tu, ramai yang up status facebook nak ber ‘Red Kebaya’ di Hari Raya nanti. CM pun terjebak sekali. Tapi... I am suka yang simple-simple je (sebenarnya nak cover, badan dah demoks sekarang 😁 hahaha)

Okeylah, sebenarnya boleh je nak berkebaya. Bukan orang kurus-kurus je ada tiket untuk cantik berkebaya. Yang chubby pun cantik berkebaya tau! Dengan syarat ada cutting la. Jangan yakin sangat nak berkebaya tapi cutting straight bak pohon jati πŸ˜‚ huhuhu. But, if uols with high self confidence, takde masalah pun. Pakai je la diknon. 

So, apa kita perlu target nak berkebaya ni? Firstly, of course kena fokus bahagian tummy. Kalau rasa-rasa perut buncit, sila la buat sesuatu. Hai, fikirkan tummy, murung sekejap. Sapa geng? Alah, korang-korang jangan nak cover sangat. Jujur hokey! 😝 

Ni anatara senaman yang boleh kita buat sepanjang puasa sebelum menjelang Aidilfitri. Tapi, beringat la ye. Jangan sampai exhausted! Puasa tau... buat santai-santai je. Jom mulakan dari hari ni. Fighting for Red Kebaya!

cikmasland.blogspot.my
Gambar Google. Kredit kepada Darebee.com

Okey, cara senaman untuk dapatkan flat tummy dah ada. Whats next? Diet? Owh, tak perlu fikir diet lagi. Sebab kita memang bakal berada di Bulan Puasa. Time ni, badan akan melalui proses detox. So, apa yang perlu kita buat, hanya pastikan time bersahur dan berbuka tu, kita banyakkan minum air, makan makanan yang sihat dan kaya dengan protein untuk kekal bertenaga sepanjang puasa dan dapatkan kembali tenaga yang hilang selepas berbuka. CM yakin, ramai yang expert bab healthy food ni kan. So, no need to mention again.

cikmasland.blogspot.my
Inspirasi CM ❤️

*****

CADANGAN SUPLIMEN SEPANJANG BERPUASA
Hidangan Lengkap dan Pantas 
Kurangkan Inci dan Membekalkan Nutrien seperti satu hidangan. Tak perlu risau perut lapar lagi! Dapat berpuasa dan dapat kurangkan inci juga - 
Cinch Shake Mix Shaklee

10% Diskaun Dengan Pembelian Twin Pack
Menyegarkan dan menghilangkan Dahaga. Dengan proprietari OPTI-Lyte campuran elektrolit ditambah campuran unik karbohidrat dapat membekalkan tenaga segera dan berterusan disamping menyokong penghidratan optimum - Performance Drink 

Minuman Yang Sedap, Berkrim lagi Berkhasiat.
Sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk semua peringkat umur. Salah satu suplimen cadangan untuk anak-anak yang baru mula belajar berpuasa - Meal Shakes

Anda mungkin juga berminat:

Sumber Protein yang terbaik dan Membekalkan tenaga. Sesuai untuk anda yang mempunyai masalah Gastrik dan Diabetes. Ianya RENDAH Glisemik Indeks (GI) & Non-GMO - ESP
cikmasland.blogspot.my
SET PREMIUM DI BULAN RAMADHAN

Nota Kaki: Misi Ber ‘Red Kebayais turning ON

*****
xoxo,
CM
#cmsipenulisblog
#cmsipenjualshaklee
#pengedarshakleepantaidalam

0 comments:

Post a Comment

TQVM pada uols yang sudi tinggalkan komen/jejak di Blog CM ni. Salam Ukhwah...
“Life is a story, make yours a BEST SELLER”
L❥vs, CM (◕‿◕✿)