Monday, January 22, 2018

Setiap Pagi Bersin, Hingus Meleleh! Ramai dah Berjaya Atasi Masalah Resdung Dengan Vitamin Shaklee | CikMasland

Achoommmmm.... achoommm!!!!Setiap pagi la nak bersin. Hingus meleleh tak henti ditambah pula mata pun turut berair. Hidung jangan cakap la. Gatalnya! Arghhhh... Stressss!!!!!

Ha, siapa dalam masalah seperti diatas, mesti tension kan. Asal bangun pagi je bersin. Rasa tak selesa kan. Kadang mengganggu mood pagi kita. 

JOM KENALI APA ITU RESDUNG ATAU SINUSITIS?

Resdung merupakan sejenis penyakit di mana terjadinya radangan pada rongga sinus yang disebabkan oleh jangkitan kuman


Sinusitis merupakan keradangan pada selaput sinus. Apabila berlakunya Sinusitis, mukus seperti hingus tidak dapat mengalir keluar dengan baik dari sinus. 

Oleh yang demikain ia akan dipenuhi oleh rembesan. Biasanya, “penyapu-penyapu” kecil dalam sinus yang dipanggil silia akan menolak mukus keluar dari sinus ke dalam hidung. 


Apabila kerosakan berlaku pada fungsi silia atau bila bukaan yang terletak di antara sinus dengan laluan hidung tersumbat anda akan mendapat Sinusitis.

••••••

GEJALA-GEJALA RESDUNG (SINUSITIS)

• Hidung selalu tersumbat

• Lender dari hidung dan tekak

• Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata

• Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang

• Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan

• Gejala alahan hidung seperti bersin,gatal hidung dan sebagainya

•••••

Runsing dengan masalah seperti dibawah?


 resdung/alahan dengan habuk


 Sering bersin di awal pagi?

 Hidung berair

 Hidung tersumbat

 sakit kepala dan mudah demam?

set resdung shaklee

InsyaAllah,  Nutrisi Tambahan dari Shaklee pasti boleh membantu. Jom dapatkan Set Resdung Shaklee

•••••

SET RESDUNG SHAKLEE:

  1. Alfafa Complex
  2. Vitamin C Plus
  3. B-Complex
set resdung shaklee

•••••

ANTARA MANFAAT SUPLIMEN DALAM SET RESDUNG


1. Alfalfa Complex:

▪️Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri

▪️Ia kaya dengan sumber klorofil ▪️Membantu mengurangkan keradangan terutama yang disebabkan oleh ekzema, resdung, allergik dan gatal-gatal

*Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa *

2. Vitamin C Plus:
🔹Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect kesan dari pengambilan drugs anti-histamin
🔹Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh
🔹Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
🔹Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)
🔹Meningkatkan pertumbuhan tisu

3. B-Complex:
▪️Vitamin B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
▪️Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
▪️Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
▪️Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress

TESTIMONI PENGGUNA SET RESDUNG SHAKLEE

testimoni set resdung shaklee

testimoni set resdung shaklee
testimoni set resdung shaklee
Banyak lagi Testimoni-testimoni Pengguna Set Resdung Shaklee ni. Rugi tak grab. Harga Mampu Milik! Jangan menderita disebabkan Resdung! Lama-lama makan diri sendiri nanti!

••••••

Dapatkan SET RESDUNG SHAKLEE ni dari CikMas! Nak BEST PRICE, wasap CM SEKARANG! 

Hubungi CM 
***********************
CikMas Land 
Shaklee Distributor | SID 1066326 

FB: Masdiana Hj Che Din
IG: @shaklee.by.cikmasland
Email: cikmasland@gmail.com

Free Consultation | RICH FIGHTER FAMILY
"I am NOT a product of my circumstances, I AM a product of my decisions"

0 TQ Untuk Komen Anda:

Post a Comment

TQVM pada uols yang sudi tinggalkan komen/jejak di Blog CM ni. Salam Ukhwah...
“Life is a story, make yours a BEST SELLER”
L❥vs, CM (◕‿◕✿)