Saturday, June 9, 2018

My Lucky! Rezeki Menang Hadiah Giveaway Dari Blog Annursyuhadah.com

My Lucky! Rezeki Menang Hadiah Giveaway Dari Blog Annursyuhadah.com | Alhamdulillah, sebenarnya CM dah terima pun hadiah Giveaway dari Annur. Tapi ‘dek’ kerana sibuk sangat, post tersimpan dalam draft je. :) Bulan puasa ni terasa masa begitu pack. Cepat je masa berlalu. Bila malam, pukul 10 dah mengantuk. Huhu


Okey, sebenarnya CM nak bagi kredit pada Annur. In the same day Annur umum pemenang di blog, Annur terus wassap CM ucap Tahniah dan minta details untuk delivery. Next day dah siap pos hadiah Giveaway, and two days after, CM received. Yeay! Thank you very much Annur! Plus, she’s very friendly. (Bukan kipas haaaaa..She’s really nice person!) ;p


Okey, nah CM belanja gambar Syiling Dinar yang CM menang. 😘 Boleh masuk dalam koleksi CM dah.


cikmasland.blogspot.my
At last, wanna say Thank You very much to Annur & husband again and again. 

Nota kaki: Actually, I am not so lucky one! Tak pernah nak menang kalau join lucky draw or else yang berkaitan. Lol~~ But this time, i am chosen. Syukur Alhamdulillah... My rezeki Ramadhan.:)


cikmasland.blogspot.my



Klik Info Lanjut

Monday, May 28, 2018

Anda Boleh Dapatkan Youth Skincare Sekarang! | Loose Item Dengan Harga Terkini

Jika sebelum ini Shaklee hanya tawarkan Produk Youth Skincare dalam set iaitu Intensive Set (Full Set) dan Starter Set, bermula 21 Mei 2018, telah dilancarkan jualan berasingan (loose/single). So, korang boleh dapatkan Produk Youth Skincare ni mengikut keperluan dan bajet korang.

Rasanya CM dah pernah reviewed Produk yang terdapat dalam Set Youth Skincare ni. Antaranya:

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER (125ml)

  • Membersihkan kulit wajah serta boleh bertindak sebagai makeup remover untuk mekap yang ringan
  • pH yang seimbang
  • Tiada buih (sangat sesuai untuk semua jenis kulit, even ada masalah kulit sensitif)
  • 3 in 1 (Mencuci, sebagai makeup remover dan melembabkan kulit wajah)

cikmasland.blogspot.my
Retail Price: RM 205.38

PERFECTING SKIN TONER (177ml)

  • Menanggalkan sel kulit mati, melembabkan kulit dan membekalkan nutrisi pada kulit
  • Menenangkan
  • Melegakan
  • Menghidrat
  • Meremajakan
  • Pembersihan dua kali

cikmasland.blogspot.my
Retail Price: RM 212.00

AGE DEFENSE MOISTURIZER SPF 50

  • Melindungi kulit daripada sinar matahari (UVA & UVB), menyuburkan dan melembapkan kulit.
  • Diformulasikan sesuai untuk kulit asia
  • Melindungi sel kulit baru
  • Bertahan selama 16jam!


TIPS:

  • Gunakan Selepas YOUTH Activating Serum (melindungi sel kulit baru)
  • Pakai lebih tebal jika terdedah dibawah sinar UV


cikmasland.blogspot.my
Retail Price: RM 218.63

YOUTH ACTIVATING SERUM


  • Menjana dan memperbaharui kulit pada peringkat sel untuk kulit lebih muda berseri
  • Mempercepatkan pembaharuan sel dengan 10x lebih cepat

cikmasland.blogspot.my
Retail Price: RM 437.25



YOUTH ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM


  • Menyokong proses pembaharuan sel kulit semasa tidur agar kulit nampak lebih muda, halus dan berseri.
  • Menyokong proses pembaharuan sel kulit
  • Meningkatkan penghasilan kolagen & elastin
  • kulit lebih muda, lembut & cerah


cikmasland.blogspot.my
Retail Price: RM 265.00

RADIANCE C+E


  • Menggebukan, mencerahkan dan mengurangkan garisan halus, kedutan, pigmentation, menambahbaik struktur kulit serta menyekatakan tona wajah!
  • mencerahkan bintik-bintik gelap
  • mengurangkan kesan penuaan

cikmasland.blogspot.my
Retail Price: RM 437.25


NAK MURAH? 
DAFTAR AHLI PERCUMA DENGAN BELIAN INTENSIVE SET
DAPATKAN POTONGAN 
HARGA AHLI 20-30%
Wasap CM Sekarang untuk maklumat lanjut...

*****
Nota KakiJom ber YOUTH korang... Cantik? Bukan lagi rahsia... Youth kan adooo 🤭 Aidilfitri dah nak dekat ni.. dah jadi rutin CM sekarang...
cikmasland.blogspot.my


*****

BERMINAT NAK ORDER, NAK TANYA
ATAU
PERLUKAN KONSULTASI?

KLIK ICON SOCMED DI SEBELAH 
UNTUK HUBUGI CM
INSYAALLAH, FAST REPLY 
DAN KONSULTANSI TIP TOP BUAT UOLS!

*****

CIKMAS
FB: Masdiana Hj Che Din
IG: @cikmasland
FB Page: Vitamin Evergreen By CikMasland

***** 
cikmasland.blogspot.my
#cmsipenjualshaklee
#cmsipenulisblog
#pengedarshakleepantaidalam
Klik Info Lanjut

Jom Cuti-Cuti Bersama AirAsia Di Traveloka | Kaki Travel

Jom Cuti-Cuti Bersama Airasia Di Traveloka | Kaki Travel
Assalamualaikum & Selamat berpuasa korang. Alhamdulillah, hari ni dah masuk hari ke-12 kita berpuasa. Syukur Alhamdulillah, kita di Fasa ke-2 Bulan Ramadhan Al-Mubarak. Jom upgrade Amal ;)

Okey, entri hari ni kisah cuti-cuti. Khas untuk korang yang hobinya melancong dan bercuti keluar Negara atau dalam Malaysia. Super excited kan bila story-mory pasal holidays & travel

Siapa yang selalu travel ke sana sini tanpa henti? Yang selalu kerja outstation, atau memang dah kaki bercuti atau tak reti nak duduk diam dan suka berjalan-jalan? Bukan nak buat kajian ;) tapi ada benda nak share untuk kemudahan dan kesenangan korang di hari kemudian. Hahaha, macam financial advisor lak CM kali ni kan. So apa yang penting sangat tu yang CM nak share beriya-iya ni? 

cikmasland.blogspot.my
Travel with Traveloka ❤️

Korang pernah dengar Traveloka? Kalau tak pernah maksudnya korang tak pernah la book flight ticket kat sini kan? Ala, ruginya... Ha, meh CM nak bagitau, sekarang ni korang dengan senangnya boleh book di web atau apps Traveloka tau.

Sudah semestinya ramai suka pilih AirAsia, sebab CM rasa ramai mampu nak ke mana sahaja bersama Airasia. Al-maklum, AirAsia dengan slogannya “Now everyone can fly” sentiasa menjadi pilihan no. 1 CM dan sure majority dari korang pun sama kan? Sebab apa? Of course la harganya yang agak murah. 
So, macam mana kalau korang nak book atau bandingkan harga yang sesuai dengan bajet korang nanti? Sebab tu CM cadangkan untuk pergi ke Traveloka. Bukan pergi ke office diorang tapi just pergi ke apps atau web diorang. Just klik-klik je. Informasi di hujung jari anda. Ha giteww :D
First of all, korang kena decide korang nak pergi kemana dulu untuk bercuti. After dah decide tu korang pilihlah tarikh bila korang nak pergi. Jangan pulak korang salah date ‘terbook’ 2 tahun lagi atau hari semalam.  Hahaha, yang ni bukan kisah cuti, jadi nightmare story plak nanti. Melampau kalau camtu. Huhu. Next, lepas korang dah pilih date, nanti akan keluar list of flight yang available pada tarikh korang tu. Korang boleh juga bandingkan dengan hari-hari yang lain sekaligus mudahkan korang untuk buat decision.  

After korang dah decide yang mana satu korang nak book, korang kena isi pula details passenger. Ini perkara basic, and CM sure yang ‘Kaki travel’ memang dah arif sangat-sangat. Lepas ‘setel’ semua korang boleh buat pembayaran by credit card, debit card atau online banking. No worries, Traveloka ni dah terbukti selamat dengan ciri-ciri keselamatannya. Selain tu ada helpline yang boleh tolong korang just in case ada problem dan helpline tu work for 24 hours a day. Daebak! Eh, excited macam nak ke Korea esok je rasa bila story ni. Hihihi
Okey, selain tu korang boleh find out pasal AirAsia promotion kat Traveloka. Korang boleh register dan korang akan dapat update setiap kali ada promotion dari Traveloka. AirAsia e-ticket akan dihantar ke  email korang, so DON’T forget to check your email which is e-ticket ni sangat-sangat penting. Print Out lepas dapat dan bawa ke airport. Just make sure date & maklumat korang dalam e-ticket tu betul. Jadi takdelah korang datang awal sehari ke airport sebab excited sangat. Pernah jadi ke? Hahaha. CM belum pernah terjadi. Excited kot nak holidays. Of course ingat tarikh dan masa. :P 

AirAsia e-ticket is an eligible proof for AirAsia flight. E-ticket yang korang received after completing your online booking transaction. So make sure korang pegang dan simpan waktu nak check in nanti. Jangan lupa bring it together! If not, will spoiled your vacation & buat mood cuti-cuti korang akan kelaut.
Okey, let CM story sikit history diorang ni. They were established in 1993 & AirAsia belonged to a state-owned DRB-HICOM. Its Boeing 737 served the initial flight in 1996. Already in that era, Malaysia has had an advanced aviation industry, labelling AirAsia as the first generation facing a highly competitive challenge.
Siapa yang tak kenal AirAsia? One of the world’s leading Low-Cost Carrier (LCC) headquartered kat Malaysia. Yang pertama of Full-LCC in Indonesia, having the main characteristics as follows: add-on facilities purchasable during online booking like checked baggage, pre-reserved meal and seat selection. Diorang memang target untuk offer low cost price kepada customer yang nak travel dengan harga murah. 

Good news kepada kaki travel dan yang sentiasa kena fly sana sini, book Air Asia tiket di Traveloka adalah pengalaman yang korang akan suka sebab dengan kemudahannya, hanya di hujung jari je. Mudah dan cepat! Cheap long-haul flights such as from Kuala Lumpur ke bandar in Australia, Europe, Japan and South Korea diperkenalkan untuk traveller.
(oh Korea, Anyeong! In my list to travel…:D) 

So, ramai yang boleh travel jauh dengan kos rendah yang ditawarkan. Even CM rasa collection duit raya budak-budak sekarang pun dah boleh beli tiket flight. This is not a joke hokey! Memang murah. These flights use Airbus A-330 and operates under the name AirAsia X. Offering competitive low fare, AirAsia X also flies to destinations like Tokyo, London and Gold Coast. So nanti korang kena find out pasal Air Asia at Traveloka!
Okeylah, panjang plak story CM pasal travel. Jom survey tiket flight di Traveloka korang. Mana tahu ada destinasi impian kan 😘 Klik je link yg dah CM highlighted kat atas tu. Memang tak rugi lah. Highly recommended! Cuti sekolah pun dah nak dekat ni. Mana tahu ada yang plan nak bercuti lepas beraya atau nak beraya kat overseas plak this year kan . Lol~~~ Sempat lagi nak booking ni. Let’s travel with TRAVELOKA...
cikmasland.blogspot.my
Nota Kaki: “Traveloka dulu, then baru story pengalaman cuti korang. :) “Take only memories, leave only footprints
cikmasland.blogspot.my
Klik Info Lanjut

Tuesday, May 22, 2018

Riang Ria Ramadhan Dari Shaklee Dengan Promosi Hebat!

Riang Ria Ramadhan Dari Shaklee Dengan Promosi Hebat! | Wah, memang meriah promosi Shaklee buat untuk bulan Mei ni. Bukan time Raya je nak riang ria, Ramadhan pun kita gembira tau. Dengan slogan kali ni “Rakyat Sihat, Minda Cergas!” Shaklee pun dah up to date. Lol~~ al-maklum la, sebut je Shaklee, mesti orang kenal dah, “Suplimen No.1 di Malaysia tu ye..”

Ha, nak tau apa Promosi yang best sangat Shaklee tambah untuk bulan Mei? Yang ni memang buat CM super-duper excited! Suplimen kegemaran ramai la. SR Vita-C Plus dan juga Coq Trol Plus. Woot woot, memang rugi siapa yang lepaskan peluang ni. Dapat Harga Murah macam ni hanya di Bulan Mei je tau! 

cikmasland.blogspot.my
PROMOSI KAW-KAW SEPANJANG MEI

Apa yang best sangat SR Vita-C Plus ni?

  • Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
  • Mencerahkan kulit.
  • Melambatkan proses penuaan.
  • Menghalang pembentukan pigmentasi yang menyebabkan masalah jeragat.
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan.
  • Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
  • Mengatasi masalah gusi berdarah.
  • Mengekalkan kolestrol sihat kerana ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah
cikmasland.blogspot.my
Apa pula yang best tentang Coq Trol?
  • Sebelum ni, CoQ Health  cuma bekalkan 28mg Coenzym Q10, TAPI CoQ Trol Plus ni bekalkan 100mg tau!
  • Tambahan 2 mg Resveratrol
  •  Dan 5 mg Tokoferol.

Coq-Trol Plus juga dilengkapi dengan sistem penghantaran minyak zaitun untuk penyerapan optimum di dalam tubuh. Bebas Gluten.
.
Manfaat CoQ-Trol Plus Shaklee
  • Membantu kekal bertenaga
  •  Menyokong gaya hidup yang  aktif dan cergas
  • Membaiki perdaran darah yang  sihat
  • Mengekalkan kolesterol yang  sihat
  • Menguatkan otot jantung
  • Mengurangkan risiko penyakit  jantung
  • Meingkatkan kesuburan –  peningkatakn pergerakan dan  kuantiti sperma, memperbaiki  kualiti ovum dan peluang tinggi  untuk persenyawaan
  • Bertindak sebagai pelindung UV  kepada kulit
  • Memberi tenaga untuk  penghasilan dan pembaikan  sel kulit
  • Kulit lebih anjal dan sihat
  • Kulit kurang berkedut
  • Meingkatkan daya ingatan &  pembelajaran
  • Lebih fokus dan peka
  • Mengurangkan risiko penyakit  berkaitan dengan penuaan, iaitu  Alzheimer dan Parkinson

cikmasland.blogspot.my
cikmasland.blogspot.my_____________🖌
NAK TANYA, NAK ORDER,
CIKMAS | 0122218698
Shaklee Distributor | SID 1066326 
Facebook: Masdiana Hj Che Din
Instagram: @cikmasland
Twitter: @cikmasland
Email: cikmasland@gmail.com

KLIK ICON SOCMED UNTUK BERHUBUNG DENGAN CM! 

cikmasland.blogspot.my
Klik Info Lanjut

Monday, May 21, 2018

Tips Kekal Bertenaga Di Bulan Puasa, Bukan Lagi Rahsia

Tips Kekal Bertenaga Di Bulan Puasa, Bukan Lagi RahsiaAlhamdulillah, kita semua di bulan puasa sekarang. Hari ni dah masuk hari ke-5 umat Islam berpuasa, bagi menunaikan Rukun Islam yang ke-3. Sekejap je kan. Alhamdulillah, sepanjang 5 hari ni, cuaca redup dan berangin je kan. Kat luar pun dah mendung tu :)

cikmasland.blogspot.my

Bulan puasa adalah bulan yang ditunggu-tunggu oleh sekalian umat Islam. Didalam bulan Ramadhan, pelbagai rahmat dan kelebihan bagi umat Islam untuk upgrade keimanan dan topup pahala buat bekalan dihari kemudian. Yang sangat penting bila tibanya Ramadhan, jagalah kesihatan anda. Untuk melakukan ibadah, mestilah dengan tubuh badan yang sihat. So, pastikan anda menjaga kesihatan sepanjang Ramadhan tau!

Tips Kekal Bertenaga Di Bulan Puasa

Tips Waktu Bersahur:
  • Ambil sumber makanan yang rendah GI (Glisemik Indeks) untuk mengurangkan rasa lapar dan memberi kita tenaga
  • Cuba  elak mengambil makan yang manis dan tinggi GI 
  • Ambil makanan yang tinggi protein dan serat. Ianya dapat membantu memberi rasa kenyang yang lama ketika berpuasa kerana makanan tinggi protein mengambil masa untuk di proses.
  • Elakkan mengambil minuman yang berkafein. Ia akan membuatkan kita berasa cepat dahaga/haus
Tips Waktu Berbuka:
  • Seperti sunnah Nabi, dahulukan mengambil air suam/kosong dengan beberapa biji kurma. Kurma mengandungi serat yang dapat membantu memulihkan tenaga yang hilang dengan cepat
  • Elakkan mengambil minuman berkarbonat/bergas ketika berbuka untuk mengelakkan masalah kembung/angin
  • Elakkan mengambil makanan dengan kuantiti yang banyak atau terlalu berat ketika berbuka. Kerana perut tengah kosong dan dikhuatiri akan menjadi ‘sebu’
  • Digalakkan mengambil makanan dalam kuantiti yang sedikit tetapi kerap untuk melancarkan proses penghadaman.
  • Pastikan kerap meminum air kosong untuk mengelakkan badan dari dehidrasi dan dapat membantu memgembalikan tenaga

Set Berpuasa Premium Juga Dapat Mengekalkan Tenaga Sepanjang Hari

Set Suplimen Puasa juga adalah cadangan yang baik untuk anda seisi keluarga. Suplimen membantu anda mencukupkan nutrisi yang diperlukan sepanjang berpuasa. Kita sedia maklum, semasa berpuasa badan kita melalui proses detoks. Keperluan suplimen bagi membekal nutrisi yang hilang ketika berpuasa tidak dapat dinafikan.

Jom Kenali Suplimen Yang Terdapat Dalam Set Puasa Premium Shaklee

cikmasland.blogspot.my
Set Puasa Premium Shaklee Menjadi Pilihan...

Kelebihan Performance Drink Shaklee: 
  • Ia terbukti secara klinikal dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air. 
  • Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.
  • Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™️ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum. 
  • Terbukti secara klinikal: Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.
  • Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

cikmasland.blogspot.my

Kelebihan ESP (Energizing Soy Protein
  • ESP Shaklee merupakan protein soya Non GMO yang kaya dengan protein dan mengandungi 9 asid amino
  • ESP juga rendah Indeks Glisemik (GI). Protein yang rendah GI akan melambatkan proses pencernaan dan memberi rasa kenyang yang lama. Sesuai untuk anda yang mengalami masalah Gastrik dan Diabetes
Glisemik Indeks adalah satu nilai yang diberikan kepada sesuatu makanan berdasarkan seberapa cepat makanan tersebut meningkatkan kadar gula dalam darah setelah kita memakannya
Semakin rendah Indeks Glisemik dalam makanan yang kita ambil, semakin lambat proses pencernaan berlaku. Ianya dapat menstabilkan gula dalam darah. Hasilnya kita akan rasa kenyang lebih lama dan bertenaga

Berapa Julat Index Glisemik?
Index Glisemik rendah : 55 dan kebawah
Indek Glisemik Medium : 56-69
Index Glisemik tinggi : 70 ke atas

Berapa Index Glisemik ESP SHAKLEE?
Index Glisemik/GI : 39
Ia beri tenaga berterusan. Dari semasa ke semasa. Paras gula dalam darah adalah stabil


Kelebihan Meal Shakes Shaklee:

cikmasland.blogspot.my
  • Meal Shakes merupakan multivitamin dan fiber yang terbaik. 
  • Ianya membekalkan nutrien baru kepada badan yang kehilangan nutrisi setelah seharian berpuasa
  • Meal Shakes adalah ‘hidangan lengkap’, terutamanya kepada anak-anak anda yang baru belajar untuk berpuasa
  • Membantu masalah sembelit. Sebab, sepanjang berpuasa kita akan kekurangan cecair dalam badan yang menyebabkan masalah sembelit berlaku.



Golongan yang sesuai mengambil Set Puasa Premium ni adalah:

  • Ibu mengandung yang sering keletihan
  • Ibu yang sedang menyusukan bayi yang risau susu merundum dan badan keletihan
  • Orang yang bekerja berat iaitu mereka yang menggunakan tenaga fizikal
  • Warga Tua yang cepat penat dan susah atau tiada selera untuk makan
  • Kanak-kanak yang sedang belajar untuk berpuasa
  • Remaja dan pelajar yang perlu memberi tumpuan pada pelajaran
  • Mereka yang sering berada di luar bangunan dan terdedah kepada cuaca panas
  • Individu yang mahu bersahur dengan cara ringkas dan mudah tetapi kekal sihat
*****

Promosi Mei! 
Beli Twin Pack Performance Drink @ Meal Shakes @ Cinch Shake Mix Vanilla Flavor
Diskaun 10%
Memang berbaloi sangat. 
Jom Dapatkan segera sebelum promosi tamat!

cikmasland.blogspot.my
_____________🖌
NAK TANYA, NAK ORDER,
CIKMAS | 0122218698
Shaklee Distributor | SID 1066326 
Facebook: Masdiana Hj Che Din
Instagram: @cikmasland
Twitter: @cikmasland

KLIK ICON SOCMED UNTUK BERHUBUNG DENGAN CM! 
cikmasland.blogspot.my
Klik Info Lanjut

Saturday, May 19, 2018

Giveaway RamadhanRaya 2018 by aerillhassan | CM join GA

Assalamualaikum & Selamat Berpuasa kepada seluruh umat Islam. Hari ni hari ke-3 kita berpuasa. Alhamdulilah. Walau terlepas sahur ke, cuaca panas ke, itu semua dugaan kecil, tapi puasa tetap perlu ditunaikan tau. ☺️ Be strong! 

Bulan puasa ni la ajar kita tentang sabar, berjuang melawan hawa nafsu & sentiasa ingatkan Allah. Itulah nikmat dan rahmat Ramadhan. 

Okeylah, sebelum tido ni, CM spend sedikit masa join GA dari blog Aerillhassan ni ha. GA ni hasil kolaborasi dengan rakan-rakan blogger lain sebagai penaja hadiah untuk pemenang GA ni. 


Hadiah dia? Of course la best-best. 

https://aerillhassan.blogspot.my/2018/05/giveaway-ramadhanraya-2018-by-aerillhassan.html?m=1
KLIK DISINI UNTUK SERTAI

Nota Kaki: Jom ramai-ramai support GA ni. Mana tahu rezeki Ramadhan kan :) Salam 3 Ramadhan uols...

cikmasland.blogspot.mycikmasland.blogspot.my
Klik Info Lanjut