Friday, April 20, 2018

Asbab Belajar Tentang Blog, Dapat REWARD Sebotol VIVIX! | Jom Berblog


cikmasland.blogspot.my

Assalamualaikum dunia...

Ni throwback kisah last week. CM dapat reward dari Master Iffah Anuar dan suami beliau Master Firdaus. Asbab join kelas untuk blog, CM dapat reward lagi! Sebotol vivix ha. 


Allah, happy nya rasa. Dah lah dapat ilmu, dapat reward lagi. Advantages untuk CM. Blog berwajah baru, dapat skill untuk naikkan rank blog dan trafficplus dapat reward lagi. MasyaAllah, Terima Kasih tak terhingga untuk Master suami isteri the Founder of s2u Families. Moga Allah beri keberkatan dunia dan akhirat. InsyaAllah, amin...


Now CM tengah join #timGemukDuitSaving plak. Matlamat utama, nak capai target saving. Ada-ada saja aktiviti Master-Master dalam Shaklee ni. Tapi memang ilmu yang mahal! Jom korang, sapa nak join team ni boleh wasap CM. Klik je icon socmed tepi tu. Klik wasap. InsyaAllah sampai mesej korang tu. 😁 Dengan syarat, jadi la ahli Shaklee bawah team CM

cikmasland.blogspot.my

Okeylah, nak throwback plak kisah dolu-dolu CM. Masa CM start berblog tahun 2010, ramai blogger yang ‘biasa-biasa’ je time tu, tapi sekarang dah jadi blogger terkenal. Terdetik dekat hati, kenapa ai tak fokus berblog dulu? “Kalau dolu-dolu ai maintain & perform, kot ‘femes’ jugak dah sekarang...” hahaha... ha, korang jangan ‘label’kan CM gila glamer pulak 🤣... No no no... Pointnya sekarang, CM nak kata yang CM ni suka buat kerja ala-ala ‘melepaskan batuk di tangga’. Ha gitewwww. Tak fokus.


Now, back on track. Slowly berjinak-jinak semula dengan dunia blog, hasil tunjuk ajar dan courage dari Master Firdaus. Percayalah korang, jika kita fokus, perkara yang biasa-biasa mampu memberi impak dalam hidup korang. 

Dunia makin maju, dengan aktif berblog, ramai yang berjaya menjana side income. Blog ni satu medium yang long lasting. Sampai bila-bila akan hidup. Jangan kena virus sudah! 

Korang nak berbisnes ke, nak share resepi ke, nak cerita lifestyle atau apa-apa je lah. Asalkan dapat memberi maklumat yang tepat dan boleh menarik minat orang membaca. Kita sebagai penulis blog, so tulislah apa pun yang kita suka.

Selagi tak menyalahi undang-undang, tak wujudkan sentimen perkauman, isu-isu yang menjurus kepada kekacauan atau ancaman pada Negara, kita bebas nak berkongsi apa jua cerita. 

Tak tahu nak create blog? Korang boleh google je. Berlambak tutorial cara create blog. Dah tengok pun still tak boleh buat? Sila la serahkan pada yang pakar. Upah je la orang untuk setup ye. 😁 

Okeylah, sebelum tutup kisah, nak belanja korang mood ‘JAKUN’ CM... hahaha... Tadaaaa!!! Berjaya juga CM apply Google adsense. Walau pun blog CM nubis kubis😅, who knows, 2 3 years in future kan... well, impian biar besar. Baru usaha pun besar... hasilnya pun besar-besar nanti... InsyaAllah... 😊


cikmasland.blogspot.my

*****

Nota Kaki: Setiap impian mesti disertai dengan usaha, dan selebihnya Tawakal padaNya. Yakinlah, pasti ada ‘reward’ menanti. Rezeki Allah tak pernah salah alamat, unless korang lupa nak ‘submit alamat’. Fikir-fikirkan... 😊

*****
xoxo,
CM
#cmsipenulisblog
#cmsipenjualshaklee
#pengedarshakleepantaidalam






4 comments:

  1. tahniah...
    aida bermula dgn blog ni atas sebab bosan keje.
    so need a place to luahkan keboringan hidup di opis.
    kat rumah no problem hi hi hi...
    and until now, blog is only a medium utk aida bercerita.
    tidak sgt ke arah jana pendapatan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih yunk! Semoga terus success. ❤️

      Delete
  2. salam.. sis pertama kali dtg sini dan terus follow. nnti jemput singgah blog sis juga ya sebabnya kita sama ja. Dulu sis pun gitu buat blog then stop.. x fokus.... sejak jan 2017 baru bangkit balik dan kali ni baru fokus sefokusnya... Alhamdulillah walau x sis x glamour tapi at least berjaya jugalah fokus menulis dll =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam... terima kasih sudi blog walking ke blog CM ni. Nanti CM g terjah ye. 😊 salam ukhwah...

      Delete

TQVM pada uols yang sudi tinggalkan komen/jejak di Blog CM ni. Salam Ukhwah...
“Life is a story, make yours a BEST SELLER”
L❥vs, CM (◕‿◕✿)