Friday, March 30, 2018

“Mami nak squishy” Demam squishy la pulak!| cikmasland

“Mami... kakak nak squishy”
“Dedi, nak squishy boleh?”
“Squishy, squishy squishy”
squishy
Seminggu Kami dihantui dengan “squishy”, akhirnya dedi dan mami tewas juga dengan permintaan Dak Najla. Baru habis musim ‘SLIME’, sekarang dok dengar ‘squishy’ plak. 🤣 Dah macam radio rosak. Asyik dengar ‘nak squishy’ berulang-ulang kali. Owh my anak! 

Time dia sibuk ber’slime’, hari-hari dengar dia nak beli Borax. Sampaikan boleh jual kat sekolah la. Dalam 20 bekas  kot dia berjaya jual slime. Kecik-kecik dah pandai niaga. Moga besar nanti lagi pandai berniaga ye sayang mami. Amin. 🤭

Korang ada pengalaman yang sama tak dengan CM? First time dia minta, tertanya juga ‘menda alah apa la squishy ni?’. Jangan kata hakak ni katak bawah tempurung plesss.. hahaha

Then CM pun cari la info tentang si squishy ni. Ingatkan gula-gula😜 Sebab agak komersial perkataan ‘squishy’ tu . Rupanya soft toys. Bila kita picit, then dia slowly bounce semula ke bentuk asal. Ada macam-macam karakter. Karakter yang CM kenal karakter shopkins la kot. Ada yang Limited Edition uols. Squishy key chain pun ada. Senang nak gantung. Pendek kata, macam-macam ado. Baloon, ice cream, cupcakes, sheep, bee... lagi? Banyak sangat CM nak list kan. Dan lagi, squishy ni banyak brand. Biasalah, made in Japan pon ado. Korang google la ye. Sesambil google, kot terminat, terbeli la plak nanti. Muahahaha.

woow squishy

Antara info yang CM dapat, squishy ni membantu menghilangkan tekanan / stress. Jangan tak tahu ye, bukan kanak- kanak je yang suka, golongan remaja/dewasa pun sampai sama. Sampai buat koleksi squishy lagi. Macam-macam la. Before, fidget spinner, sekarang Squishy pulak . Yang penting, tujuannya untuk hilangkan tekanan/stress. 

Kalau nak nasihat percuma dari CM, sila la ambil B-Complex, suplimen yang sesuai untuk korang-korang yang selalu tertekan/stress. Jagalah kesihatan tubuh badan kita. Sebab statistik kadar stress Rakyat Malaysia semakin membimbangkan. Terutamanya berlaku dikalangan kaum wanita. Jika ianya berlanjutan dan sudah tidak dapat dikawal, dikuathiri dari stress, akan cenderung kepada masalah lebih besar iaitu Depresi atau dalam erti kata lain hilang kewarasan/gangguan mental. Huhu, nauzubillah.

anti stress

Nota Kaki: Okeylah, akhir story jom la picit-picit squishy ni.😁 hilang tekanan bila dapat buat satu posting kat blog CM ni... hihi

•••••
Korang selalu rasa tertekan dengan bebanan/masalah di tempat kerja dan tekanan dari persekitaran sekeliling? Sila lakukan aktiviti yang boleh hilangkan stress. 
Nak Order Vitamin anti stress? 
B-Complex Shaklee la. 
Jom DM/wasap CM Si Penjual Shaklee ❤️
••••••••

INFO B-COMPLEX SHAKLEE
Bagaimana B Complex Shaklee mengurangkan stress
B Complex Shaklee mengandungi 8 Vitamin B iaitu Vitamin B1,  Vitamin B2,  Vitamin B3,  Vitamin B5,  Vitamin B6,  Vitamin B12; asid folik dan 100% Biotin.
⭕️ Vitamin B1 - mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan,  menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma

⭕️ Vitamin B2 - mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

⭕️ Vitamin B3 - mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi

⭕️ Vitamin B5 - mengurangkan stress fizikal dan mental,  membantu mengurangkan penuaan pramatang

⭕️ Vitamin B6 - penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi,  mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya

⭕️ Vitamin B12 -meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual

⭕️ Biotin - membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit

⭕️ Asid Folik - kesihatan fetus, kurang risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, stres, ulser mulut dan sebagainya

B-Complex Shaklee

••••••••••
CM
Pengedar Shaklee Pantai Dalam
COD: Area Pantai Dalam, Bangsar South & Kerinchi
FB: Masdiana Hj Che Din
IG: @cikmasland







0 TQ Untuk Komen Anda:

Post a Comment

TQVM pada uols yang sudi tinggalkan komen/jejak di Blog CM ni. Salam Ukhwah...
“Life is a story, make yours a BEST SELLER”
L❥vs, CM (◕‿◕✿)