Saturday, January 27, 2018

Sempurnakan Kecantikan Anda Dengan Set Cantik Shaklee. Cantik Dalaman dan Luaran | Tips Kecantikan

maksud cantik
Assalamualaikum dan selamat malam.
Hari ni topik kita tentang Set Kecantikan Shaklee. Siapa tak nak cantik kan? Even ada yang kata cantik itu subjektif, Tapi mata memang tak dapat menipu. Apa sahaja yang cantik, memang kita suka pandang. Betul tak?

Sebab tu memiliki kulit wajah bebas jerawat, licin, glowing dan gebu menjadi impian setiap gadis dan wanita. Sampai viral la cara penjagaan kulit wajah style orang Korea, trend penjagaan kulit Glass Skin (cerah, glowing & lembut). Produk-produk kecantikan Korea juga laris dipasaran. Mana taknya, kalau tengok drama Korea, kulit pelakon perempuan dari heroin sampai la ke nenek, licin, cerah dan gebu je. Tiada cacat cela. Jangan kata heroin, hero drama pun kulit licin je uols.๐Ÿคฃ Jeles ai! 

Okey, CM bagi Tips Rutin Penjagaan Wajah untuk uols dari hasil bacaan CM. 

•••••

TIPS RUTIN PENJAGAAN KULIT WAJAH

1. Mencuci Wajah

Pastikan anda membersihkan muka sekurang-kurangnya dua kali sehari. Jadikannya sebagai rutin harian kerana amalan ini dapat membuang segala kekotoran dan habuk yang melekat pada wajah. Kuman dan kotoran itulah yang akan membuatkan wajah anda mudah berjerawat.
 
2. Memakai Penyegar Wajah

Kebanyakan daripada kita sering menganggap amalan ini sesuatu yang remeh. Tetapi tahukah anda selain membantu menyegarkan wajah, amalan ini juga mampu merawat kulit muka dan membantu keseimpangan pH kulit. Gunakan penyegar setelah mencuci muka dan sebelum memakai sebarang krim.
 
3. Gunakan Pelembap Wajah

Anda perlu mengamalkan penggunaan pelembap selepas selesai memakai penyegar wajah. Pastikan anda menggunakan pelembap yang bersesuaian dengan jenis kulit agar tidak menimbulkan masalah di kemudian hari.
 
4. Pelindung Matahari

Ramai di antara kita yang tidak sedar tentang kepentingan pelindung matahari. Sebelum keluar rumah, anda dinasihatkan untuk melindungi kulit muka dengan krim yang sesuai. Selain dapat mengelakkan penuaan pada kulit wajah, pelindung matahari juga dapat membantu anda terhindar daripada kanser kulit.
 
5. Skrub Wajah

Skrub ini penting kerana mampu menghilangkan sel-sel kulit mati daripada permukaan kulit wajah. Dengan menggunakan skrub, wajah anda akan kelihatan lebih segar, cerah dan berseri. Pastikan anda tidak menggosok bahan skrub terlalu kuat kerana ia akan merosakkan permukaan kulit selain akan melukakan kulit. Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, amalkan seminggu dua kali atau seminggu sekali.

Sumber : Sinar Harian

•••••
“Anda ada masalah kulit muka kusam?
Kulit wajah nampak tidak bermaya. 
Jerawat  makin naik? 
Masalah pigmentasi?
Nampak tua sebelum usia?
Tiada perubahan walau dah ikut tips rutin penjagaan wajah diatas.
Jawapannya senang, 
JAGA KECANTIKAN DARI DALAM” 
•••••

Dah buat penjagaan kulit wajah luaran, jangan lupa jaga juga kecantikan dalaman. Bila dalaman sihat dan cantik, ianya akan membantu kita nampak cantik luaran juga. CM cadangkan Set Kecantikan Shaklee. Jom tengok suplimen apa yang terkandung dalam Set Kecantikan ni.


SET KECANTIKAN PREMIUM SHAKLEE

•••••

Vivix

Minuman Botani mengandungi Resveratrol dan Polifenol yang dirumus khas untuk anti penuaan. Kajian klinikal dan saintifik menyarankan pengambilan makanan yang KAYA dengan TUMBUHAN POLYPHENOL dalam jangka masa panjang bertujuan untuk:

๐Ÿ‘‰๐Ÿป MELINDUNGI dari radikal bebas

๐Ÿ‘‰๐Ÿป CEGAH PENUAAN PRAMATANG dan banyak lagi 


vivix shaklee

•••••

ESP

  • Membekalkan protein yang baik untuk kesihatan sel. (Built, repair & renew sel). 
  • Memudarkan parut jerawat 
  • Kulit cerah gebu
set kecantikan shaklee

•••••

VITAMIN C PLUS

Yang bestnya, ONLY Vitamin C Shaklee je ada sistem Sustained Release. Vitamin dilepaskan by hour. So, memang badan uols akan memanfaatkan Vitamin C ni sepenuhnya.


Manfaat VITAMIN C PLUS :


๐ŸŒธ Perlindungan daripada sinar UV

๐ŸŒธ Mengurangkan kesan sunburn

๐ŸŒธ Membantu mencegah masalah jerawat degil

๐ŸŒธ Tona kulit menjadi lebih sekata

๐ŸŒธ Menggantikan tisu yang rosak & menyembuhkan luka

๐ŸŒธ Mencerahkan kulit secara semulajadi ( Bukan muka sahaja tauu)

๐ŸŒธ Membantu masalah kulit sensitif seperti resdung dan eczema

๐ŸŒธ Mengatasi masalah jerawat nasi & 

pasir

๐ŸŒธ Mengurangkan kedutan & tanda 

penuaan

๐ŸŒธ Membantu menghasilkan kolagen dalam badan

๐ŸŒธ Kulit lebih glowing dan radiant

๐ŸŒธMengurangkan garis halus dan kedutan pada kulit


set kecantikan shaklee

•••••


VITAMIN E


Vitamin E pula berfungsi sebagai antioksida. Ia membantu menghilangkan parut pada kulit. Ia juga bantu kulit anda lembap dan halus kerana Vitamin E juga berfungsi melambatkan proses penuaan. Paling penting, Vitamin E dapat mencegah pertumbuhan abnormal terutama kanser. Vitamin  E juga dikenali sebagai vitamin yang dapat memudarkan parut jerawat!


set kecantikan shaklee

••••••


TESTIMONI PENGGUNA VITAMIN C

Testimoni Vitamin C
•••••

Dapatkan SET KECANTIKAN SHAKLEE untuk dapatkan KULIT yang SIHAT, CERAH & GEBU! Nak BEST PRICE, wasap CM SEKARANG! 


Hubungi CM 
***********************
CikMas Land 
Shaklee Distributor | SID 1066326 

FB: Masdiana Hj Che Din
IG: @shaklee.by.cikmasland
Email: cikmasland@gmail.com

Free Consultation | RICH FIGHTER FAMILY
"I am NOT a product of my circumstances, I AM a product of my decisions"

0 comments:

Post a Comment

TQVM pada uols yang sudi tinggalkan komen/jejak di Blog CM ni. Salam Ukhwah...
“Life is a story, make yours a BEST SELLER”
L❥vs, CM (◕‿◕✿)