Saturday, December 30, 2017

ESP: Protein adalah ‘PROTOS’ dan Testimoni Hangat Pengguna

beauty inside out, cikmasland

NAK KULIT CANTIK DAN SIHAT?
Mestilah semua orang akan jawab NAK! Betulkan. Jom CM nak story mory dengan uols ni.

First, kena kembali kepada BASIC. Apa basic tu? Ada yang dah tahu? Mesti ramai yang tak tahu lagi kan? 
Basic itu adalah PROTEIN. 

ESP SHAKLEE, cikmasland

Kenapa Protein? 
Perkataan asal PROTEIN adalah PROTOS dlm bahasa Greek iaitu 'Yang Utama'. So, nampak tak begitu pentingnya Protein untuk badan kita.

Okey, untuk lebih faham, badan kita ni terdiri daripada sel dan dari sel membentuk tisu. Dari tisu pula membentuk sistem. Dan, Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein dan ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati.

25% daripada badan kita ni berasal atau diperbuat daripada protein. Kuku, rambut, kulit, dan otot adalah protein.

Oleh sebab itu, protein yang baik sangat diperlukan supaya sistem tubuh badan berfungsi dengan baik.
Makanya, CM pilih ESP, kaya dengan protein untuk BINA SEL. Protein adalah foundation untuk Kulit Cantik 

Protein membina, memperbaharui &  repair sel. Betapa pentingnya PROTEIN untuk badan kan. Nak cantik, kena la cantikkan yang dalam dulu. Baru hasilnya nampak diluar nanti 😉

Nak info lanjut tentang ESP, bolek klik link ni 

“Beauty Inside Out”
Antara Testimoni-Testimoni Pengguna Bersama ESP SHAKLEE.
testimoni pengguna
testimoni ESP SHAKLEE
testimoni esp shaklee
testimoni shaklee

Jom dapatkan ESP sekarang. FREE GIFT menanti Anda.

DM/wasap
CIKMAS
012.2218698
SID Pantai Dalam
COD: Pantai Dalam | Bangsar South | Kerinchi
FB: Masdiana Hj Che Din
IG: @shaklee.by.cikmasland

0 TQ Untuk Komen Anda:

Post a Comment

TQVM pada uols yang sudi tinggalkan komen/jejak di Blog CM ni. Salam Ukhwah...
“Life is a story, make yours a BEST SELLER”
L❥vs, CM (◕‿◕✿)