Wednesday, July 2, 2014

Dear Diary: Menu oh menu...

 
Assalamualaikum & selamat tgh hari para followers CML...

Jam dh nak pukul 2 petang. Time ni la bz memikirkan menu apa untuk berbuka puasa... Pening kan ibu-ibu semua... Tu belum cerita bab menu sahur pulak. Even yg ringkas2, tp tetap kena sediakan demi orang-orang tersayang... Takpe, Pahala buat kita semua tau. Janji, IKHLAS... Hihi

Bagi yg tengah tercari2 menu, CML suka juga menjengah ke blog Mat Gebu. Menu2 dia, mmg membuka mata, mencairkan air liuq ni... Semuanya nampak sedappp. So, highly suggested menerjah ke blog beliau yer bagi yg masih mencari menu. Tak pun, CHEF GOOGLE kan adooo... Dihujung jari ajer... Tinggal jadi atau tak je la... Hahaha ;)

Menu list dari dapur kecil CML hari ni:
✔️Kuey Tiow Goreng
✔️Sup Tulang Rusuk 
✔️Dessert


Tu antaranya la... Masak banyak-banyak pun, berbuka untuk 2 orang jer... So, ala kadar saja la. Jangan sampai membazir pulak kan... So, apa menu uols? 


Nota Kaki: Yang suka ke bazar ramadhan tu, berbelanja la secara berhemah yerrr... jangan ikut nafsu, nanti 'fening' tengak meja makan yang penuh dengan hidangan. Tapi tak berusik pon... Adios! 


Love,
CML :)

0 TQ Untuk Komen Anda:

Post a Comment

TQVM pada uols yang sudi tinggalkan komen/jejak di Blog CM ni. Salam Ukhwah...
“Life is a story, make yours a BEST SELLER”
L❥vs, CM (◕‿◕✿)