Tuesday, January 9, 2018

Punca, Kesan dan Tips untuk Anak Hadapi Masalah Sembelit | CikMasland

cara atasi masalah sembelit anak
“So far ok.saya campur dlm minuman Milo atau nestum dia.klo minum Mcm tu Jer dia Mcm Nak muntah..dia berak taik pun lembut tak sakit da.klo mengejan pun taklah nmpk dia muka berkerut2 tahan sakit ..😁” Pn Sue
Antara feedback terkini Meal Shakes yang CM terima dari ibu yang belikan Meal Shakes untuk anak beliau berumur 2 tahun lebih yang mengalami masalah sembelit. Alhamdulillah, sesuai dengan anak beliau.


ANTARA PUNCA MASALAH SEMBELIT BAYI DAN KANAK/KANAK

❌ Kurang Minum Air
❌ Kekurangan Fiber seperti sayur-sayuran
❌ Susu Formula yang tidak sesuai
❌ Selalu Tahan/Jarang membuang air

ANTARA KESAN SEMBELIT KEPADA BAYI DAN KANAK-KANAK
✅ Menyebabkan bayi atau kanak-kanak kurang selera makan (kerana perut terasa penuh)
✅ Sakit kepala (Bagi kanak-kanak 3 tahun ke atas)
✅ Boleh menyebabkan jangkitan pada pundi kencing (apabila mereka menahan membuang air keran sakit sembelit)
“Masalah sembelit yang berlaku terlalu lama juga menyebabkan najis akan bertakung dalam badan dan apa yang berlaku kencing akan menjadi tidak lawas dan memudahkan jangkitan kuman kepada pundi kencing pula.”
Klik untuk baca lagi>>> Sumber Dari Utusan Online

TIPS UNTUK ATASI MASALAH BAYI DAN KANAK-KANAK SEMBELIT
❤️ Berikan susu badan lebih kerap kepada bayi yang menyusu
❤️ Bayi yang minum susu formula berikan juga air kosong terutama pada cuaca panas
❤️ Kanak-kanak yang lebih besar tawarkan jus buah-buahan yang digemari seperti jus buah seperti prun, tembikai atau sebagainya dalam kadar yang bersesuaian
❤️ Berikan buah-buahan segar dan mempunyai banyak air sebagai snek seperti betik, pir dan lain-lain
❤️ Sediakan makanan separuh pejal yang lembut dan mudah dihadam untuk Bayi
❤️ Buat gerakan seperti mengayuh basikal dalam posisi baring. Kaedah ini boleh membantu najis bergerak di dalam usus.
❤️ Tukar jenama susu formula jika perlu
❤️ Mengamalkan Mealshake Shaklee (sejenis makanan tambahan yang mengandungi 23 jenis Vitamin untuk tumbesaran anak-anak)
meal shakes

Meal Shakes - Merupakan Makanan Segera dengan rasa vanilla yang sedap. Merupakan Nutrisi Lengkap yang menyediakan 24 jenis vitamin A- Z , mineral dan ‘Trace Mineral’. Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.

Antara Vitamin yang terkandung didalam Meal Shakes adalah Fiber. Yang mana FIBER ni boleh membantu melancarkan pembuangan kerana menyerap air sepanjang laluan pembuangan dan membuangnya dengan lebih lancar.

JOM IKUTI FEEDBACK DARI PENGGUNA MEALSHAKES:

testimoni meal shakes
testimoni meal shakes untuk sembelit
testimoni meal shakes untuk sembelit
testimoni meal shakes untuk sembelit

INGIN DAPATKAN PRODUK INI??
Mahu JANA PENDAPATAN dengan Shaklee? 
Inginkan info lanjut? 
cikmasland
Hubungi CM 
***********************
CikMas Land 
Shaklee Distributor | SID 1066326 
012-2218698 | sms/whatsapp

FB: Masdiana Hj Che Din
IG: @shaklee.by.cikmasland
Email: cikmasland@gmail.com

Free Consultation | RICH FIGHTER FAMILY
"I am NOT a product of my circumstances, I AM a product of my decisions"


0 TQ Untuk Komen Anda:

Post a Comment

TQVM pada uols yang sudi tinggalkan komen/jejak di Blog CM ni. Salam Ukhwah...
“Life is a story, make yours a BEST SELLER”
L❥vs, CM (◕‿◕✿)