Tuesday, February 25, 2014

Tahu Ke Tak Tahu? Sila la Klik kalau Nak Tahu

Assalamualaikum...
Info ni memang pengguna Vitamin Shaklee perlu tahu. Sangat Penting tau. Kalau kurang faham, sila rujuk SID anda atau nak tanya CML pun boleh. Tiada halangan atau masalah. Jom tengok apa yang perlu anda tahu.
Please Alert Dear Lovely Customers...


BASIC RULES : DO
Vitamin Larut Air (B & C)
*Seelok elok nya di ambil dengan segelas air dan elak kan pengambilan makanan yang berlemak / berminyak.

*Vitamin Larut Lemak (A,D,E,K)
*Di ambil selepas mengambil makan berminyak/berlemak sebab vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudah kan penyerapan.

*OsteMatrix (Calcium)
*Seelok nya di ambil bersama produk tenusu seperti susu. So make sure calcium anda mempunyai magnesium sebab magnesium membantu calcium lebih mudah untuk di serap.

*Iron
*Di ambil bersama Vitamin C sebab iron perlu kan vitamin C untuk lebih mudah di serap.

*Zinc
*Di ambil bersama makanan. Kurang makanan, boleh menyebab kan loya.
Pengambilan air putih sebanyak 2-3L sehari.

*BASIC RULES : DON'T!
*Alfalfa + Vitamin E 
*Elak kan pengambilan Alfalfa bersama Vitamin E kerana alfalfa akan menggangu penyerapan vitamin E.

*Kalsium + Iron
*Kalsium akan menghalang penyerapan iron. 

*Vita Lea* mempunyai iron. So, elak kan pengambilan bersama *OsteMatrix*.   

*Alfalfa + GLA Complex
*GLA Complex mempunyai vitamin E, again read no 1.

*Vitamins + Kafein*
Pengambilan vitamin bersama kafein seperti teh & kopi akan mengurang kan keberkesanan penyerapan vitamin.

*Pesakit Thalasemia tidak boleh mengambil Vita Lea* kerana VL mempunyai iron.

Sharing is caring,
CML
0122218698 / sms@whatsapp
Email: cikmasland@gmail.com

Nota Kaki: Ingin mendapatkan Vitamin Shaklee? Ingin mengambil peluang menjana pendapatan dengan Shaklee? Jangan tunggu lagi. Hubungi CML.Insya Allah, setiap usaha pasti membuahkan hasil.

0 TQ Untuk Komen Anda:

Post a Comment

TQVM pada uols yang sudi tinggalkan komen/jejak di Blog CM ni. Salam Ukhwah...
“Life is a story, make yours a BEST SELLER”
L❥vs, CM (◕‿◕✿)