Thursday, February 6, 2014

Bila Air TIADA, Mood boleh 'swing' 360'

Morning Peeps! Have a nice day....
Cuaca hari ni redup & angin bertiup sepoi2 bahasa... Oh Indahnya...Tapi mood pagi ni swing2 sikit.. Semuanya kerana bekalan air yang terputus dari semalam, dan dah lebih 24hrs pun. Membuat jiwa CML geram, grrrr grrrr grrr... Hadooiii laaaa... Ni pun tengah topup nafas gara-gara mengangkut sebaldi air ke tingkat 3. Bukan sekali, tapi dah 3 rounds.. Mau tak putus nyawa menapak naik tangga ke tingkat 3? Huhuhu...


'Aku sebaldi Air'... Air kat bawah ni pun dah halus...
Tengah tersadai ni, CML muhasabah diri... Syukur la ada lagi air... Dari takde terus... Terfikir kalau air takde terus. Oh, pentingnya Air dalam hidup. So sejuk sikit hati ni.
Takpe la abang-abang & pakcik-pakcik LAKU. Buat la kerja anda secara berhemah. Yang penting, ianya dibaiki ye. Huhu

Ni la punca Air takde... Main pipe pecah rupanya...
 
Alangkah bestnya dapat mandi air terjun kan.. Sejuk & menyegarkan... (gbr google)

Kat mana la nak cari air terjun di Miri ni? Ada sesiapa tahu? 

Nota Kaki: Hargalah AIR... Tiada AIR, huru hara hidup jadinya. syukur Allah, atas nikmat yang tidak ternilai ni... Alhamdulillah...

Senyum sambil ber'ESP',
CML

0 TQ Untuk Komen Anda:

Post a Comment

TQVM pada uols yang sudi tinggalkan komen/jejak di Blog CM ni. Salam Ukhwah...
“Life is a story, make yours a BEST SELLER”
L❥vs, CM (◕‿◕✿)